PLAFOND

VERLAAGD PLAFOND

 

Een verlaagd plafond gebruiken we om de ruimte te verfraaïen, te isoleren of om bepaalde eigenschappen te verbeteren.

 

 

Link artikel: http://www.livios.be/nl/_build/_fini/_inte/13397.asp?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2013-week27-nl

 

SYSTEEMPLAFOND

Tegelplafond

 

Door de ruime keuze aan materialen en afwerkingsgraad van de panelen zijn deze zowel naar eigenschappen als decoratieve toepassingen volledig op maat te ontwerpen.

Enkele voorbeelden van tegels zijn:

- Vinyl beklede gipstegels

- Design gipspanelen

- Geperforeerde gipspanelen (akoestiek/decoratief)

 

Het grote voordeel van deze plafonds is dat ze gemakkelijk demonteerbaar zijn.

 

 

ONDERSTRUCTUUR

 

In functie van de aard van het plafond, de overspanning en de te verlagen afstand wordt gekozen voor een vrijdragende onderstructuur of een draagconstructie met ophangers.

 

Vrijdragend

 

Hierbij wordt de onderstructur volledig bevestigd aan de wanden, zonder verankeringen in het bestaande plafond. Deze vorm wordt meestal toegepast indien het bestaande plafond niet goed dragend is. Of indien de te verlagen afstand groter is dan de max. dragerlengten.

Bij grote overspanningen maakt men echter wel gebruik van tussenophangpunten. Bovendien kan men de maximale overspanning verhogen door de profielen te verdubbelen en aan elkaar te schroeven.

 

 

Draagconstructie

 

Profielen met ophanging bevestigd in bestaand plafond. Type plafondhanger wordt bepaald ifv de te verlagen afstand, de ondergrond en afwerking. Zo heb je een keuze uit bijvoorbeeld 'ruiters', plafondhangers, veerregels, ...

 

Gebogen plafonds

 

Flexibele profielen, aansluitingen en platen staan toe krommestralen te maken met diverse oplossingen voor afwerking. Voor zowel convexe als concave bekleding.

 

 

Houten regelwerk

 

Meestal toegepast bij plafondbekleding onder houten balklagen. Houten latten zijn namelijk verkrijgbaar in zeer diverse afmetingen. Naar prestatie en rendement toe, is deze houten structuur grotendeels achterhaald door metalen onderstructuren.

 

Wist je dat?

 

Elke verankering in u plafond een 'akoestische brug' veroorzaakt?

Hier gebruiken wij akoestische onderbreking in de hangers om een maximale ontkoppeling te verkrijgen

Voor info en/of offerte tel:014/71.41.74 - mail: info@thermoconstruct.eu